سوالات متداول در مورد دستگاه تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس

سوالات متداول در مورد دستگاه تصفیه آب

1- چرا تصفیه آب ما درست کار نمیکنه و احساس میکنیم طعم آب شیر با آب تصفیه شده تفاوتی نداره ؟

نکته ی مهم در این زمینه اینه که دستگاه تصفیه آب که خریداری کرده اید آیا با روش اسمز معکوس عمل میکنه یا روش فیلتراسیون , اگه تصفیه آب با روش فیلتراسیون باشد تاثیری در میزان سختی آب نمیتواند بگذارد در نتیجه طعم آب هم قاعدتا تغییری نمیکند . اما اگه تصفیه آب خانگی با روش اسمز معکوس باشد ، در این صورت باید سختی آب مشخص شود که در این صورت نیاز به سرویس است. معمولا در این شرایط لازم  است فیلترهای مورد نظر تعویض شود علی الخصوص ممبران .

2- آیا تصفیه اب خانگی میتواند نیترات و املاح مضر آب را به صورت عملی حذف کنه یا خیر ؟

بسیاری تصورشان این است که دستگاه تصفیه آب نمیتواند املاح مضر آب را حذف کند به همین دلیل رو به خرید آب های معدنی برای منزلشون میکنند . در پاسخ باید گفت اینکه قطر نیترات بسیار کمه و حذف اون در حقیقت خیلی مشکله شکی نیست اما نکته ی قابل توجه اینه که با روش اسمز معکوس آب تا یک ده هزارم میکرون آب تصفیه میشه . برای اثبات این موضوع میشه با یه آزمایش ساده توسط آزمایشگاه هایی که آنالیز آب رو انجام میدن میزان نیترات قبل از تصفیه و بعد از تصفیه رو مشاهده کرد . با آزمایش هایی که ما انجام دادیم میزان حذف نیترات آب حدود ۹۵ درصد حذف میشود البته به صورت تئوری میزان حذف نیترات ۹۹ دصد است .

3- چرا آب تصفیه آب بعضی اوقات تلخ میشه ؟

اولا در رابطه با تلخی آب نکته ای که حائز اهمیته اینه که بخشی از اون عادت ذائقه است ؛ مثلا در زمان گذشته های خیلی دور بعضی افراد که از شهرستان ها به تهران میامدند میگفتند که آب تهران تلخ است و این در حالی بود که آب تهران در آن زمان به عنوان یکی از بهترین آب های جهان شناخته شده بود . علت این است که سختی آب شهرستان ها بالابوده و سختی آب تهران پایین بوده به همین دلیل احساس تلخی در آب میکردند . در رابطه با تصفیه آب خانگی هم همین است . اما علت دیگه ی تلخ شدن آب این است که میزان سختی آب به میزان خیلی زیادی داره پایین میاد که در این صورت یا باید از فیلتر های قلیایی استفاده کرد و یا باید از با استفاده از شیر تی دی اس میزان سختی آب رو تنظیم کرد .

4- با استفاده از دستگاه تصفیه اب به تنهایی میشه از آب چاه استفاده کرد ؟

جواب منفی است. دستگاه های تصفیه آب خانگی برای استفاده از آب لوله کشی شهری که گندزدایی شده است استفاده میشه اما برای استفاده از آب چاه هم کاربرد داره ولی نه به تنهایی . در این صورت اولا باید میزان سختی آب چاه درنظر گرفته بشه و همچنین باکتری ها ، میکروب ها و ویروس های آب باید آزمایش بشه تا به بهترین نحو ممکن طراحی صورت بگیره . اگر میزان مصرف بالا باشه باید یک تصفیه آب صنعتی طراحی بشه که با این اتفاق تمام مراحل گندزدایی و تصفیه داخل خود دستگاه اتفاق میافته اما اگر مصرف کم باشه باید با نظر کارشناس از روشهای مختلف گند زدایی استفاده بشه در این سطح روش های گندزدایی استفاده از فیلتر یو وی و آنتی باکتریال و استفاده از کلر و منشقات آن با روش های دستی و اتوماتیک در آب ورودی به دستگاه تصفیه آب هست .

5- تصفیه آب صنعتی با دستگاه آب شیرین کن چه تفاوتی داره ؟

دستگاه آب شیرین کن یکی از انواع تصفیه آب صنعتی است که مخصوص استفاده در مناطق آب شور با املاح بالا و یا تصفیه آب دریا است . البته در بعضی شهر ها مانند شهر قم به علت اینکه آب لوله کشی آنها شوره به دستگاه های تصفیه آب خانگی هم دستگاه آب شیرین کن میگن چون با استفاده از این دستگاه های تصفیه آب ، آب شور لوله کشی تبدیل به آب شیرین و قابل مصرف میشه .

6- مصرف برق دستگاه های تصفیه آب چقدره ؟  زیاده ؟

دستگاه های تصفیه آب علاوه بر فیلترها یک بخش برقی داره که تشکیل شده از پمپ ، شیر برقی و سوییچ های برقی که عمده مصرف به پمپ تعلق داره . این پمپ ۲۴ ولت بوده ( پمپ تصفیه آب خانگی ) به همین دلیل نیاز به ترانس در تصفیه آب وجود داره . ترانس این تصفیه آب نیز ۲۴ ولته که همین نشان دهنده ی مصرف پایین برق این تصفیه آبه . نکته ی دیگه اینه که پمپ دستگاه به صورت اتومات عمل میکنه به این معنی که زمانی که مصرف آب انجام بشه با شیر برقی و سوییچ ها برق پمپ وصل میشه و به اندازه مصرف پمپ کار میکنه در نتیجه مصرف این تصفیه آب ها بسیار پایینه و نگرانی بابت این موضوع وجود نداره .

7- زیر سینک آشپزخانه ما فضایی برای تصفیه آب وجود نداره برای استفاده از اون باید چیکار کرد ؟

دستگاه های تصفیه آب خانگی معمولا به صورت زیر سینکی به فروش میرسه و در اون قسمت نصب میشه . اما اگر در منزل یا محلی که میخواهید دستگاه تصفیه آب نصب بشه بالکن دارید میشه به استفاده از مقداری شلنگ به نصاب بگید که دستگاه رو روی بالکن خونتون نصب کنه . این دستگاه های تصفیه آب رو حتی میشه به دیوار نصب کرد مثلا اگر فضای زیر سینکی نداشته باشید میشه اگه فضاشو داشته باشید میتونید به دیوار نصب کنید . علاوه بر دستگاه های تصفیه آب زیر سینکی ، دستگاه های تصفیه آب رومیزی هم وجود داره که میتونید از اونها استفاده کنید . دستگاه های تصفیه آب خانگی رومیزی به خاطر ظاهرشون و فلاپ های روی اون ، قیمت بیشتری نسبت به تصفیه آب زیر سینکی دارن و از لحاظ کیفیت کاملا برابرند .

8- شیر روی سینکی باید جدا خریدرای بشه یا روی خود دستگاه تصفیه اب هست ؟

شیر برداشت آب که روی سینک معمولا نصب میشه ، جزء اکسسوری و ملزومات دستگاهه و باید روی خود دستگاه باشه و هزینه ی اضافی بابت اون پرداخت نشه .

9- مخزن تصفیه آب باید چند لیتری باشه و تفاوت مخزن ها در چیه؟

مخزنهای تصفیه آب معمولا ۱۲ لیتریه و در عمل میتونن ۱۰ لیتر آب رو ذخیره کنن . اما مخزن های مختلفی از ۶ لیتر تا ۱۹ لیتر هم برای دستگاه های تصفیه اب خانگی مصرف میشه . اما مخزن های ۱۲ لیتری برای دستگاه های تصفیه آب خانگی و برای مصرف متوسط کفایت میکنه .

10- آیا میشه از تصفیه آب بدون مخزن استفاده کرد ؟

به علت تصفیه ی تدریجی آب در دستگاه های اسمز معکوس حتما به مخزن جهت ذخیره اب نیازه . چرا که اگر مخزن وجود نداشته باشه فشار آب برای برداشت بسیار پایین میاد علت اون هم اینه که بدون مخزن آب به طور مستقیم از یک طرف با فشار بالا وارد ممبران شده و پس از تصفیه با فشار بسیار پایین وارد مراحل بعدی شده و سپس به شیر برداشت میرسه و چون روزنه های ممبران یک ده هزارم میکرونه و با فشار بسیار پایینی آب تصفیه میشه لذا حتما نیاز به مخزن در دستگاه های تصفیه آب وجود داره .

11- مخزن های تصفیه آب خانگی از چه نوع مخزن هایی هستند ؟

مخزن های تصفیه آب خانگی از نوع مخزن های آنتی باکتریال بوده و از کیفیت خوبی برخوردارند به همین دلیل مانند دیگر مخازن دچار طعم و بو گرفتگی نمیشن . مخزن های تصفیه آب خانگی دارای دیافراگمی هستند که هنگام مصرف میشه گفت مخزن تشکیل میشه از آب و باد ؛ که به نسبت میزان ظرفیت مخزن از مقداری باد از یک سمت تغذیه میشه و در قسمت دیگه که به دستگاه تصفیه آب متصل میشه از آب پر میشه .

12- آیا مخزن های تصفیه آب خانگی مضرند ؟!

کلیه ی مخزن های تصفیه آب باید از استانداردهای جهانی آب مانند واتر کوالیتی برخوردار باشن که تقریبا کلیه ی برند های دستگاه تصفیه آب دارای همچین مخازنی هستند . چرا که اگر از مخزن های دیگه در این دستگاه ها استفاده بشه آب بو و طعم مخزن رو به خودش میگیره . و از طرفی این مخازن آنتی باکتریال هستند . در نتیجه مخزن های تصفیه آب هیچ ضرری به آب نمیرسانند . نکته قابل توجه اینکه بعضی ها تبلیغ میکنن که استفاده از مخزن در تصفیه آب مضره به این علته که میخوان مشتری رو راضی به خرید دستگاه های تقلبی شش مرحله ای به روش فیلتراسیون کنن و چون دراین دستگاه های آب نهایتا تا ۱ میکرون تصفیه میشه به همین دلیل هیچ نیازی به مخزن وجود نداره . اما در تصفیه آب های اسمز معکوس آب تا یک ده هزارم میکرون قراره تصفیه بشه پس مشخصه با همان فشار آب لوله کشی و با همان سرعت امکان تصفیه وجود نداره و نیاز مخزن هست .

13-  تصفیه آب آمریکایی یا کانادایی یا اروپایی در بازار وجود داره که بعضی ها تبلیغ میکنن ؟

خیر. تصفیه آب های موجود در بازار محصولات کشورهای تایوان ، چین و کره هست که البته بعضی از این محصولات متعلق به شرکت های آمریکایی یا اروپایی هست که در چین یا تایوان تولید خودشون رو انجام میدن .

14- گارانتی دستگاه های تصفیه آب خانگی شامل چه چیزهایی میشه ؟

روشهای گارانتی و خدمات پس از فروش تصفیه آب که در شرکت ما انجام میشه برگرفته از روش شرکت های آمریکاییه که در زمینه تصفیه آب در تایوان فعالیت میکنند به این صورت که قطعات برقی دستگاه بعلاوه ی مخزن و کلیه ی اتصالات و شلنگها و … شامل گارانتی هستند و فیلترهای دستگاه شامل گارانتی نیست . این موضوع نه تنها در کشور ما بلکه یک موضوع رایج در تمام جهان در رشته ی تصفیه اب هست .

15- مشتری از کجا باید بفهمه که سختی آب با تصفیه آبی که خریده پایین میاد یا نه ؟

اولا پس از نصب دستگاه اولین تفاوتی رو که در آب خواهد دید تفاوت طعم آبه است . آب تصفیه شده به خاطر حذف املاح مضر یک مقدار خوش طعم تر و سبک تر از آب لوله کشی میشه که قابل لمسه . اما هنگامی که نصاب دستگاه تصفیه رو نصب کرد با دستگاه تی دی اس متر که یک نشانگر دیجیتالی داره میزان سختی آب رو قبل و بعد از تصفیه به شما نشون میده . در این حالت اگر مثلا میزان سختی آب لوله کشی شما ۳۰۰ باشه و سختی آب تصفیه شده حدود ۵۰ باشه به این معنیه که دستگاه تصفیه آب به صورت کامل داره کار میکنه .

16- آیا از آب دستگاه تصفیه میشه برای ساید بای ساید هم استفاده کرد یا خیر ؟

بله . پس از نصب دستگاه ، اگر در منزل خود ساید بای ساید داشته باشید میتونید به نصاب بگید تا یک خروجی از آب تصفیه شده به یخچال ساید بای ساید شما متصل کنه . در این صورت شما دیگه لازم نیست از فیلتر تصفیه ی ساید بای ساید استفاده کنید و میتونید اون رو از مدار خارج کنید .

17- ما در منزل خودمون یخچال ساید بای ساید داریم که خودش فیلتر تصفیه داره آیا باز هم نیازه که دستگاه تصفیه آب خرید کنیم ؟

خیلی از افراد تا کلمه ی فیلتر تصفیه رو میشنون تصور میکنن که تصفیه اب انجام میشه حالا بعضی ها که یکم منطقی ترن میگن نه مثل دستگاه های تصفیه آب ولی بالاخره یه مقدار اب تصفیه میشه . در صورتی که اینطور نیست . این فیلترها که برای یخچال های ساید بای ساید استفاده میشه همان کاری رو میکنه که فیلتر شماره ۵ دستگاه تصفیه انجام میده و بیشتر برخی از مواد شیمیایی و منشقات کلر محلول در آب رو حذف میکنه و علت استفاده اونها در سایدبای ساید ها فقط به منظور طول عمر اتصالات و لوله های تشکیل یخ در یخچاله نه به عنوان تصفیه آب .

18- یکسری دستگاه های تصفیه آب قیمتش نصف این تصفیه آب هاست ؟

بله . داستانی که خیلی ها هم متاسفانه خامش میشن . این ها تقلبیه که برخی متاسفانه از عدم آگاهی بعضی سوء استفاده میکنن و این دستگاه ها رو که حتی میزان سختی آب رو مثلا اگر ۳۰۰ باشه حتی نمیتونه ۲۸۰ برسونه به مردم با قیمت بالا میفروشن . قیمت بالا رو به خاطر این میگیم چون قیمت واقعی اینها حتی نصف دستگاه تصفیه آب خانگی با روش اسمز معکوس نیست و حدودا یک چهارم یک تصفیه آب واقعی قیمت دارن . پس فکر نکنید که ارزون خریدید و بردید بلکه اون تصفیه آب رو دوبرابر قیمت واقعی خریدید.

19- چرا خانواده های ایرانی باید در منزل خود از دستگاههای تصفیه آب خانگی استفاده کنند؟

در حقیقت نه تنها خانواده های ایرانی بلکه تمام مردم دنیا باید در منزل خود جهت تصفیه آب آشامیدنی که شامل آب مصرفی جهت نوشیدن، چای، قهوه، طبخ غذا و حتی آبکشی سبزیجات و میوه ها باید از دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده کنند.
و اما علت ضرورت این دستگاه ها: تا به امروز در تمام دنیا بر روی آب بهداشتی که توسط سازمانهای آب تامین و ازطریق شبکه های آبرسانی توزیع می شود، دو عمل انجام می شود:

1. به روشهای فیزیکی ( نظیر حوضجه های ته نشینی و استفاده از آشغال گیر ها ) تا حدودی مواد معلق در آب حذف می شوند.

2. با استفاده از مواد شیمیایی ( عمدتا کلر و مشتقات آن ) میکروب زدایی انجام می شود. اما این میزان تصفیه و میکروب زدایی برای آن قسمت از آب که صرف آشامیدن انسان می شود کافی نیست. زیرا املاح و مواد مضر که در آب به صورت محلول وجود دارد ( نظیر نیترات، آرسنیک، سموم کشاورزی ، فلزات سنگین و ... ) با این روش از آب حذف نشده و وارد بدن انسان می شود. ولی دستگاه های تصفیه آب با فیلتر اسمز معکوس قادر است مواد مضر محلول در آب را حذف نماید به طوری که آب خروجی از این دستگاه ها عاری از هرگونه مواد زیان بار است.

20- چرا این فیلتر و روش اسمز معکوس ، در سازمانهای آب استفاده نمی شود؟

ساخت، نصب، تعمیر و نگهداری و راهبری این سیستم در ابعاد بزرگ و ظرفیت بالا، بسیار پرهزینه و گران است. بطوری که هیچ کشوری ( حتی کشور های ثروتمند) تا کنون قادر به چنین سرمایه گذاری در ابعاد وسیع نبوده است. در ضمن نصب این سیستم در مبدأ تامین و توزیع آب و تصفیه خانه ها و تلمبه خانه های سازمان آب نه تنها مقرون به صرفه نیست بلکه ضرورتی هم ندارد. چراکه هر انسان در طول شبانه روز به طور متوسط 2 لیتر آب صرف آشامیدن می کند در حالی که بین 300 تا 800 لیتر آب جهت سایر مصارف خود استفاده می کند. بعنوان مثال در تهران به ازای هر نفر در روز 300 لیتر آب وارد شبکه شهری می شود که این آب عاری از میکروب می باشد و برای مصارف بهداشتی ، اعم از شستشوی البسه، ظروف، مصرف جهت استحمام، سرویس های بهداشتی و ... مناسب است. اما جهت آشامیدن و مصارف خوراکی می بایست به میزان حدود دولیتر آب برای هر نفر، تصفیه کامل شده و مواد محلول و مضر و احتمالا موادی که از محل تصفیه خانه تا نقطه مصرف وارد آب شده اند نظیر رسوبات لوله ها، زنگ آهن و پوسیدگی لوله ها و حتی کلر موجود در آب حذف شود. و جهت این موضوع امروزه در تمام دنیا از دستگاه های تصفیه آب خانگی مجهز به سیستم اسمز معکوس (RO) استفاده می شود. استفاده از این سیستم در شبکه های شهری و توسط سازمانهای دولتی، خارج از وظیفه دولتها است و بدلیل عدم ضرورت و هزینه زیاد هیچ کشوری اقدام به چنین کاری نمی کند چرا که انجام این عمل به نوعی هدر دادن ثروت ملی است.